Waarom L-Force cruciaal is tegen de kwalijke Adeno-Coli ziekte die de ronde doet

L-force

De Adeno-Coli ziekte duikt steeds vaker op en treft steeds meer duiven het hele jaar door. Het virus verzwakt je duif, brengt ernstige schade toe aan de darmen en kan in het ergste geval zelfs tot de dood leiden. Een goed immuunsysteem valt dan ook niet te onderschatten. Daarom is het belangrijk om op voorhand een aantal maatregelen te nemen om de immuniteit te boosten en je duiven niet in gevaar te brengen.

Over het Adeno virus

Adeno is een virus waarvan er momenteel twee types bekend zijn in de duivenwereld. Enerzijds hebben we het Adeno type I, wat het meeste voorkomt en voornamelijk toeslaat bij jonge duiven. Oudere duiven hebben hier meestal voldoende weerstand voor opgebouwd en worden door dit type dan ook maar zelden getroffen. Anderzijds is er het type II, wat dan weer wel bij oude duiven voorkomt maar gelukkig minder verspreid is.

De meeste duivenliefhebbers hebben dan ook al wel gehoord van de ziekte Adeno-Coli, in de volksmond ook wel bekend als de “jonge duivenziekte”. Gemakshalve gaan we hierna spreken van Adeno-Coli, waarmee we type I bedoelen.

Verspreiding en schadelijke gevolgen van de Adeno-Coli ziekte

Tot enkele jaren geleden manifesteerde de ziekte zich enkel bij de start van de eerste trainingsvluchten, maar op dit moment kunnen we stellen dat de ziekte het hele jaar door kan toeslaan. De laatste weken zijn er dan ook weer verschillende meldingen van een uitbraak bij jonge duiven.

Het Adeno-virus brengt schade toe aan de darmen en verzwakt de duif in die mate dat de coli-bacteriën - die bij elke duif in de darmen aanwezig zijn - de kans zien om zich explosief te vermenigvuldigen. Zo kunnen ze in de bloedbaan terechtkomen, wat zelfs kan leiden tot de dood.

L-Force beschermt de immuniteit van je duiven

In tegenstelling tot wat nogal eens gedacht wordt, bestaan er geen medicijnen die het Adeno virus kunnen doden. Alle medicijnen die voorgeschreven worden bij Adeno-Coli zijn bedoeld om de schadelijke bacteriën te doden en de duif de mogelijkheid te geven antistoffen aan te maken tegen het virus. De waarde van een goed immuunsysteem bij duiven valt dus zeker niet te onderschatten.

Daarom is Pigeon HP op zoek gegaan naar een product dat de darmflora bij de duif optimaliseert, de schadelijke bacteriën doodt en voor een betere weerstand zorgt. Hierdoor werd het nieuwe product L-Force geboren. Het voedingssupplement zorgt ervoor dat jonge duiven weerstand kunnen opbouwen zonder ‘gesloopt’ te worden door virussen of bacteriën.

Ons nieuw product Pigeon HP L-Force is een natuurlijk antioxidatief vloeibaar voedingssupplement dat verkregen werd door een combinatie van graangisting en een fermentatieproces onder gecontroleerde omstandigheden met plantaardig gekweekte melkzuurbacteriën. Wanneer je het voedingsproduct regelmatig aan je duiven geeft, dan zorgt het niet alleen voor een versterking van het immuunsysteem, maar ook voor een betere vitaliteit, een betere voedselvertering en stimulatie van de darm- en kropflora.

Het spreekt voor zich dat dit niet enkel geldt voor Adeno-Coli en dat L-Force ook aan te raden is voor oudere duiven. Met de resistentie-problemen tegen antibiotica zullen we in de toekomst onze pijlen trouwens nog meer moeten richten op een ondersteuning van het immuunsysteem. En Pigeon HP wil u hierbij in de toekomst graag helpen. 


Older Post Newer Post