ADENO COLI, JONGE DUIVEN ZIEKTE, .... de kwalen van deze tijd!

Adeno-Coli, jonge duiven ziekte, en andere aandoeningen manifesteerden zich tot voor enkele jaren naar aanleiding van de eerste trainingsvluchten, maar kan nu reeds het hele jaar toeslaan. Het virus verzwakt je duif, brengt ernstige schade toe aan de darmen en kan in het ergste geval zelfs tot de dood leiden. Een goed immuunsysteem valt dan ook niet te onderschatten. Daarom is het belangrijk om op voorhand een aantal maatregelen te nemen om de immuniteit te boosten en je duiven niet in gevaar te brengen.

Het bekende Adenovirus brengt beschadigingen aan in darmen en lever en verzwakt de duif in die mate dat de E.Coli bacteriën, die bij elke duif in de darmen aanwezig zijn, de kans zien om zich explosief te vermeerderen en in de bloedbaan terecht te komen wat kan leiden tot de dood.

Het Adenovirus kan niet met antibiotica behandeld worden. Alle medicijnen die voorgeschreven worden hebben tot doel de schadelijke bacteriën te doden en de duif de mogelijkheid te geven antistoffen op te bouwen tegen het virus.

De jonge duiven ziekte breekt pas echt uit als de omstandigheden voor de bacterie gunstig zijn. Niet alleen bij nestjongen, maar bij duiven van alle leeftijden kan acute sterfte ten gevolge van E.Coli sepsis optreden. Soms is er acute sterfte. In andere gevallen zien we diarree, braken en vermageren.

Stressfactoren zorgen ervoor dat het niveau van afweer daalt bij de duiven waardoor de ziekmakende bacteriën kunnen vermenigvuldigen. Overbevolking op een hok, slechte hokhygiëne, maar ook de kweekperiode kan infectiedruk doen toenemen.

Om deze kansen op infectie te verminderen kunnen we het milieu in de darmen en krop verzuren. Een bacterie kan niet groeien in een zure omgeving.

L-FORCE van PigeonHP is een product dat de darmflora bij de duif optimaliseert, de schadelijke bacteriën onderdrukt en zorgt voor een betere algemene immuniteit zodat de duiven weerstand kunnen opbouwen zonder “gesloopt” te worden door één of ander virus of ziekmakende bacterie. Dit vloeibaar voedingssupplement maakt het milieu in de darm en krop zuur, het verstevigt het slijmvlies van de dunne darm zodat dit minder doorlaatbaar wordt voor ziekmakende kiemen en het immuunsysteem wordt versterkt. In de eerste plaats gaan we hiermee de ziekmakende bacteriën uit het binnenste van de darm verdrijven.

Ons product L-FORCE is een natuurlijk anti-oxidatief vloeibaar voedingssupplement dat verkregen wordt door een combinatie van graangisting en een fermentatieproces onder gecontroleerde omstandigheden met plantaardig gekweekte melkzuurbacteriën. Deze melkzuurbacteriën zetten suikers om in melkzuur waardoor ze een positieve invloed hebben op de darmflora en de kropflora. Door het gevormde melkzuur wordt de pH-waarde verlaagt en ontstaat er een zurig milieu in de darm waardoor de mogelijke groei van schadelijke kiemen wordt tegengegaan. De producten verkregen door het fermentatieproces zijn koolhydraat-splitsende enzymen, biergist, mineralen en vitaminen K en B12. Een betere algemene vitaliteit en versterking van het immuunsysteem, een betere voedselvertering en stimulatie van de darm- en kropflora wordt verkregen door het regelmatig gebruik van dit supplement.

Jonge duiven moeten hun immuunsysteem nog opbouwen in het eerste levensjaar. Ze zijn daarom dus ook vatbaar voor allerlei ziektes. Maar ook oude duiven kunnen geholpen worden met L-FORCE. Elke duif verdient het om een sterk immuunsysteem te hebben.

“Met de bewezen resistentie problemen tegen antibiotica zullen we onze pijlen in de toekomst trouwens nog meer moeten richten op een ondersteuning van het immuunsysteem en preventief moeten handelen”.

Pigeon Health & Performance wil u hierbij graag helpen…


Older Post Newer Post