5 tips voor de start van het raceseizoen

Het is weer bijna zover: de start van het raceseizoen. De eerste jongen zijn er bijna klaar voor en het resultaat van de kweek is altijd een mooi moment om naar uit te kijken. Maar wil je dat jouw jonge duiven in het komende vliegseizoen ook echt het beste van zichzelf geven en de race kunnen winnen? Dan is het belangrijk om je op voorhand goed voor te bereiden door een aantal stappen te volgen. We geven je 5 tips voor de start van het raceseizoen.

1. Laat je duiven controleren bij de dierenarts

Vooraleer het raceseizoen van start gaat, is het zeer belangrijk dat je duiven gezond zijn. Gezonde duiven hebben immers veel meer energie en presteren beter tijdens de race. Start daarom het seizoen steeds met een gezondheidscontrole door de dierenarts.

Zijn je duiven gezond, begin dan een routine met de voedingssupplementen van Pigeon Health & Performance. Ze zijn de sleutel om de dynamiek van je duiven naar een competitief niveau te brengen.

2. Maak gebruik van T-Tonic

Daarnaast is het ook belangrijk om je duiven regelmatig T-Tonic te geven, aangezien het de de energie en immuniteit van je duiven verhoogt en stress vermindert. Bovendien verbetert het de algemene vitaliteit.

Hoe? T-Tonic bestaat uit unieke componenten die de absorptie en uitwisseling van belangrijke voedingsstoffen tussen cellen verhogen. Die uitwisseling geeft je duif de nodige basis voor een goede prestatie.

Belangrijk is om T-Tonic regelmatig te gebruiken. Voor de race start je best met een kuur van 7 dagen, daarna 3 tot 4 keer per week.

3. Zorg ervoor dat je duiven een topconditie krijgen

Om je duiven hierna ook echt op topniveau te krijgen, moeten ze een uitstekende conditie hebben. Het is dus belangrijk om ze in goede training te geven, gecombineerd met de juiste voedingssupplementen.

Zorg ervoor dat je duiven een energieboost krijgen voor korte afstandsvluchten, maximale uithouding voor lange afstandsvluchten, en de juiste voedingssupplementen voor een goede training en een optimaal en snel herstel.

4. Gebruik de juiste combinatie voedingssupplementen

Met de producten CarboAmino Build en Metachol kan je je duiven helpen om de beste conditie te krijgen. Metachol zuivert de lever, Carbo zorgt ervoor dat je duiven spontaan meer trainen en Amino Build zorgt voor de maximale opname van aminozuren.

5. Zorg voor de juiste ondersteuning tijdens de race

Tot slot is het ook belangrijk om tijdens de race de juiste producten te blijven gebruiken. Twee aanvullende producten om te gebruiken zijn Final Sprint voor korte afstanden en Final Fond voor lange afstanden.

En het beste nieuws? We bieden al deze producten nu aan in een speciaal promo pakketstart kit SPRINT en start kit FOND.

De combinatie van een goede duif, de passie van de duivenmelker en het gebruik van onze kwalitatieve voedingssupplementen van Pigeon Health & Performance zal bijdragen tot uitstekende prestaties tijdens het raceseizoen.


Older Post Newer Post