Het verhaal van Little Joe: van topatleet naar superkweker

Zaterdag 19 juli 2003, de weerberichten van de voorbije dagen lijken te kloppen. Het wordt een tropische dag met temperaturen van om en bij de 35°C in Frankrijk. Neem hierbij een briesje uit het Noord-Oosten en iedere duivenmelker weet dat het een lastige klus zal worden voor de 20.786 duiven die ingemand werden voor de fondklassieker uit Marseille. Bij de tandem Baerts Henri en Guy werden er drie duiven ingemand voor deze zware fondklassieker, waaronder een tweejarige donker geschelpte doffer met name Little Joe.

Het was ook al ongeveer 19u30 toen Guy Baerts plaatsnam op de trap van het duivenhok. De ramen van het hok bleven nog gesloten gezien er nog niet direct duiven verwacht werden. Het was nog de tijd dat de aankomsten niet systematisch opgevolgd konden worden op internet. De rust werd evenwel abrupt verstoord toen niet weinig later Little Joe zich sierlijk neerplantte op het dak en zich haastte om binnen te kunnen.

Uiteindelijk zou Little Joe de 9e plaats Internationaal behalen tegen 20.786 concurrenten. De tweede duif in het toch sterke lokaal Obrafo Tienen werd meer dan 2 uur later aangemeld. Op de lossingsdag zouden slechts een 200-tal duiven van de 20.786 ingekorfde duiven hun veilige thuishaven bereiken.

Gezien de uitzonderlijke staat van frisheid na toch een helse tocht, zijn afstamming en zijn uitzonderlijke schoonheid werd er al snel beslist om Little Joe op de kweek te plaatsen.

Al snel werd duidelijk dat dit de enige juiste beslissing was. Maar dat hij zou uitgroeien tot een waar kweekfenomeen, was toen nog niet geweten.

Little Joe blaakt op zestienjarige leeftijd nog steeds van vitaliteit en is nog 100% vruchtbaar, wat ongetwijfeld voor een stuk erfelijk bepaald is. Al spelen de omgevingsfactoren hier toch ook wel een belangrijke rol in.

Voor de kweek wordt er daarom gebruikgemaakt van de Pigeon Health & Performance producten, met name METACHOLCARBOAMINO BUILD en T-TONIC. Het is zeker ook dankzij deze begeleiding dat Little Joe vandaag de dag nog “alive and kicking” is. Vooral bij de oude doffers is Amino Build een super product. De eiwitten hebben onmiskenbaar een positieve invloed op de bevruchting! 


Older Post Newer Post