3 belangrijke tips om je duiven voor te bereiden op het kweekseizoen

Amino Build breeding Carbo Health Oil Metachol T-Tonic

Tempus fugit… Oftewel de tijd vliegt. De laatste duivenvluchten zijn pas vervlogen of het nieuwe kweekseizoen dient zich al aan. Het merendeel van de liefhebbers doet immers aan winterkweek. En dat vergt een specifieke voorbereiding, aangezien geen enkele vogel in de natuur er nu aan denkt om zich voort te planten. Daarom geven we je een aantal essentiële tips om tot een goed resultaat te komen.

1. Zorg ervoor dat je duiven gezond zijn

Het spreekt voor zich dat winterkweek enkel kan met gezonde dieren. Als je hierover twijfels hebt, raadpleeg dan best een dierenarts.

Daarnaast moet je je er ook voor hoeden om aan de start van het kweekseizoen te beginnen met te vette duiven. Duivinnen zullen dan moeilijk tot leggen komen en de bevruchting zal tegenvallen.

2. Zorg ervoor dat je duiven voldoende licht krijgen

De winter staat voor de deur en de dagen worden steeds korter zodat de natuur tot rust kan komen. Al hebben duiven net veel licht nodig om te kweken. Het is dan ook erg belangrijk om je kweekduiven bij te lichten en zo als het ware de lente te simuleren. Een minimum van 12 uur licht per dag is dan ook aangewezen.

3. Zorg ervoor dat je duiven in topconditie verkeren

Net zoals voor de vluchten, dienen je duiven ook voor het kweekseizoen in topconditie te verkeren. In dat geval is het erg belangrijk om T-Tonic te geven, aangezien dat zorgt voor een betere weerstand en conditieT-Tonic is een product dat eigenlijk nooit mag ontbreken tijdens het verzorgen van onze gevleugelde vrienden, en dat voor het race-, rui- en kweekseizoen.

Een veertiental dagen voor de koppeling kan je best ook starten met Health olie op de granen te doen en dit ‘af te drogen’ met Amino build en Carbo.

Het is algemeen bekend dat de tarwekiemolie die vervat zit in de health olie een positief effect heeft op de bevruchting. Recent is ook ontdekt dat dierlijke eiwitten eveneens een zeer positieve invloed hebben bij de bevruchting. Oude doffers blijken immers bij een doorgedreven behandeling met dierlijke eiwitten opnieuw te bevruchten. Voor de duivinnen zijn de eiwitten dan weer nodig voor het leggen van kwaliteitsvolle eieren. En dat is dan weer erg belangrijk, omdat de vliegcarrière van een duif eigenlijk al begint bij het leggen van het ei.

Carbo zorgt dan weer voor een algemene boost van de conditie. Op sommige dagen kan de Health olie vervangen worden door Metachol, een leverzuiverend en conditiebevorderend product.

We wensen je heel veel succes toe!


Older Post Newer Post