Het verschil tussen FINAL SPRINT en FINAL FOND! Geef je duiven een boost voor uithouding en prestatie tijdens de race.

Op de dag van inkorving is het zeer belangrijk om de juiste voedingssupplementen te geven aan uw raceduiven. Dit om het uithoudingsvermogen te verbeteren en energie vrijgave te stimuleren tijdens de race zelf. Twee verschillende producten uit het gamma van PigeonHP zijn FINAL SPRINT en FINAL FOND.

Een veelgestelde vraag door de duivenliefhebber is welk product ze nu eigenlijk het beste gebruiken en waarom. We geven jullie dan ook graag advies bij het gebruik van deze twee krachtige supplementen. We proberen hieronder een beetje meer duidelijkheid te geven over het gebruik van Final Sprint en Final Fond.

Final Sprint is een booster voor een race waarbij de duif op het einde van de race de extra prestatiepiek moet behalen. Het geeft extra vleugels op korte afstand races.

Het is aangeraden dit supplement enkel te gebruiken wanneer de duiven zijn slechts een dag in de mand verblijven, omdat anders hun stressniveau zal toenemen.

Final Sprint stimuleert de vetverbranding en levert een snelle, krachtige energie boost die de vermoeidheid onderdrukt. Uw duif gaat naar het uiterste om te winnen. De unieke samenstelling zorgt ervoor dat extra vetten vrijkomen. Daardoor wordt er een intense vetverbranding van vetten mogelijk en krijgen de duiven een extreme energie impuls.

Het is aangeraden om in het begin een kleinere dosis Final Sprint te gebruiken omdat Final Sprint een uiterst krachtig supplement is. Meng 1 maat (25 gr) in 0,5 liter water. Neem, op de dag van inkorving, na het voeren van de duiven, het drinkwater weg gedurende 30 minuten. Voeg vervolgens de Final Sprint toe aan het water en laat het een uur staan. Daarna kan helder schoon water opnieuw gegeven worden.

Final Fond zorgt voor optimale uithoudingsvermogen en prestaties tijdens een lange afstand race, wanneer de duiven meer dan een dag ingekorfd zijn. De energie die het levert wordt opgeslagen in de spieren van de duiven en gebruikt tijdens de vlucht. De unieke formule levert een evenwichtige hoeveelheid koolhydraten en eiwitten. Deze zijn essentieel voor de levering van vet aan de "cel reactoren" voor extra energie, terwijl het herstelproces reeds tijdens de race begint. Final Fond speelt een cruciale rol bij het uithoudingsvermogen en zorgt ervoor dat vetten 80% of zelfs meer van de totale energieproductie leveren. Final Fond versnelt ook het herstelproces daarna de race.

Geef Final Fond op de dag van inkorving 's ochtends na het voeren van de duiven. Neem hun drinkwater weg gedurende 30 minuten en voeg vervolgens Final Fond aan het water toe. Meng 1 maat (25gr) met 0,5 liter vers water. Laat dit een uur staan. Daarna kan helder schoon water opnieuw gegeven worden.

In deze video legt Jos Thoné uit, hoe de duiven te voorzien van voer en supplementen in functie van de korte- of lange afstand race. Hij legt nog eens het verschil tussen Final Sprint en Final Fond uit. Voor meer info kan u steeds contact opnemen met het team van PigeonHP op info@pigeonhp.com

 

 

Final Sprint

  • Wat? Booster voor korte afstanden
  • Wanneer? maximum 1 nacht inkorving

Final Fond

  • Wat? verbetert uithouding en prestatie bij middel- en lange afstanden
  • Wanneer? meerdere dagen inkorving

Hoe Final Fond and Final Sprint gebruiken?

  • Mix 1 maatje (25gr) met 0,5 L water
  • Laat je duiven 's morgens trainen
  • Neem het drinkwater weg tijdens de training
  • Na 1 uur trainen Final geven
  • Nadien vers water geven

Voor een meer gedetailleerde uitleg bekijk ons gratis voer- en vliegplan


Older Post Newer Post