100% KLAAR VOOR HET RUI SEIZOEN? DIT IS WAT PIGEONHP AANBEVEELT.

De zomer is bijna voorbij in België, het vliegseizoen is bijna afgelopen en het rui seizoen komt eraan. De duiven beginnen hun veren te veranderen. Het rui seizoen is één van de zwaarste perioden voor een duif. Het proces kost veel energie en daarom zien ze er soms moe uit. Ook zijn ze meer vatbaar voor omstandigheidsfactoren en ziekten. Het is essentieel om voldoende voedsel en goede zorg te geven, zodat uw duiven resistentie tegen ziektes kunnen opbouwen en een perfecte set nieuwe veren kan ontwikkelen. Na de rui zou je race duif in perfecte conditie moeten zijn, en klaar voor de winter.

HET BELANG VAN EEN GOEDE RUI

Een succesvol raceseizoen begint met een goede rui. Het rui seizoen is één van de belangrijkste periodes voor een wedstrijdduif omdat de nieuwe veren voor het volgende race seizoen worden gevormd. Perfecte nieuwe veren zijn tekenen van een goede gezondheid en goede verzorging tijdens de rui.

ONDERSTEUNING VAN EEN GOEDE RUI

Je moet ervoor zorgen dat de duiven gezond zijn bij aanvang van het het rui seizoen. Ze moeten ziekte vrij zijn en ondersteunt worden door de beste zorg, voeding en voedingssupplementen. Drie punten moet er in gedachten gehouden worden. De duiven moeten onderzocht worden door een dierenarts. De loft moet hygiënisch zuiver zijn en goed geventileerd, want zuurstof is belangrijk voor een goede rui. Als derde punt moet er voldoende aandacht besteed worden aan genoeg voedsel en de juiste ondersteunende voedingssupplementen.

AANBEVOLEN SUPPLEMENTEN VOOR HET RUI SEIZOEN

Het is essentieel om het eten van de duif te combineren met de juiste voedingssupplementen.

  • T-Tonic is onze fundamentele natuurlijke weerstand & energie stimulator. Het is een katalysator voor uw duiven en zal aanzienlijk de activiteit van de duif verbeteren. De unieke componenten van T-Tonic verhogen de absorptie en uitwisseling van belangrijke voedingsstoffen tussen cellen. T-Tonic bevordert de spijsvertering voorkomt zo de ontwikkeling van ziektes veroorzaakt door onverteerd voedsel.

Geef T-Tonic 2 dagen per week op het eten of in het water.                                        Geef een maat in 1l water in de drinkbak in het begin van de week, of bijvoorbeeld de dag na de race. Voeg op dag twee vers water aan dezelfde drinkbak toe. Op dag drie giet je alles weg en wordt enkel vers helder water gegeven. U kan ook één maat in 1liter water mengen en het in het badwater gieten.

  • Metachol is een voedingssupplement met een significante impact op het spijsverteringsstelsel van de duiven. Metachol stimuleert de lever en tegelijkertijd de nierfuncties en produceert een goed functionerend metabolisme en is een een platform voor een heel goede algemene conditie. Metachol is, zijn wij van mening, één van de belangrijkste producten tijdens het rui seizoen.

Geef Metachol 2/3 x per week op het eten.

  • Health Oil is een effectieve voedingssupplement voor duiven die een hoge energie biedt zonder extra vet onmiddellijk op te slaan.

Geef Health Oil 1 x per week op het eten.                                                                    Geef Health Oil bij voorkeur in combinatie met "Carbo plus". Gebruik Health Oil om het voer te bevochtigen en droog het daarna op met een poeder supplement. Daarnaast is het raadzaam om extra Health Oil en Carbo Plus te geven aan opgroeiende jongeren.


  • Met een focus op prestaties en immuniteit is Carbo Plus een voedingssupplement vergelijkbaar met Carbo, maar met extra celstimulatoren. Het heeft een ongelooflijke effect op het bloed herstel van de duif, die nodig is bij de opbouw van een nieuw verendek. Hier bovenop, het bevat ook alle benodigde vitaminen. Carbo Plus is een perfect prestatie verhogend product voor duiven die meer aminozuren nodig hebben dan ze uit het gewone voer verkrijgen.

Geef Carbo plus 2 x per week op het voer, bij voorkeur in combinatie met Metachol of Health Oil. Dit supplement is geschikt tijdens het race seizoen, maar tevens voor de rui en bij het kweken van jongen.

  • Amino Build bevat alle aminozuren die van cruciaal belang zijn voor de bouw van de nieuwe set veren. Dit voedingssupplement levert de betreffende noodzakelijke energie en draagt bij tot het heel snel absorberen van aminozuren. Tevens bevat het ook vitamine B.

Geef amino Build 2 x per week op het voedsel. Amino Build kan bij voorkeur gegeven worden in combinatie met een Metachol en een Carbo Plus. Het kan het hele jaar door worden gebruikt voor alle vogels. (Racing-Rui-kweek)

EEN VOORBEELD ALS TOEPASSING VOOR HET RUI SEIZOEN

Maandag
Water: T-Tonic

Voedsel: Metachol + Amino Build + Carbo

Dinsdag
Water: Voeg water toe aan de drinkbak met T-Tonic

Voedsel: Metachol + Amino Build + Carbo

Woensdag
Water: Vers water

Voedsel: gewoon eten

Donderdag
Water: Vers water

Voedsel: Metachol + Carbo + Amino Build of geef een extra dag gewoon voedsel

Vrijdag
Water: Vers water

Voedsel: Health Oil + Carbo plus


Older Post Newer Post