Een succesvolle winterkweek voor Guy Baerts

Het is begin februari en nu pas krijgen we de eerste winterprik. Voor de winterkweek zijn de hogere temperaturen van deze winter een echte meevaller. Keerzijde van de medaille zijn de weinige uren zonneschijn. ’s Morgens het licht wat langer laten branden en in de namiddag de lichten wat vroeger ontsteken, is dan ook geen overbodige luxe in zulke ‘donkere’ tijden. Maar ondanks het weinige licht is de winterkweek op de meeste plaatsen een echt succes. Zeker als je weet dat de winterkweek geen natuurlijk gebeuren is. Maar de juiste begeleiding kan in dat geval wonderen doen.

Wat mijn eigen hok betreft, kan ik enkel spreken van een absolute meevaller! Als je oudere duiven van 17, 13 en 12 jaar moet koppelen, moet je ook noodgedwongen je verwachtingen wat bijstellen. Maar tot mijn grote verwondering waren gewoonweg alle eieren bevrucht!

Tijdens de voorbereiding had ik wel bijna dagelijks gebruikgemaakt van de producten van Pigeon HP, zoals Health Oil, Amino Build, Carbo, … Die hebben onmiskenbaar een positieve invloed gehad op de bevruchting.

Tijdens het broeden heb ik slechts één keer per week Health OilCarbo en Amino Build gegeven. Vanaf twee dagen voor het uitpikken deed ik viermaal per week Health Oil of Metachol op de granen en droogde ik ze vervolgens af met Carbo en Amino Build. Metachol bevat veel Methionine en zorgt er samen met de eiwitten in Amino Build voor dat de jongen prachtig opgroeien met een zijdezacht verenkleed!

Misschien een beetje verwonderlijk, maar wanneer de jongen opgroeien, geef ik hen ook regelmatig Recup Fast in het water. Dit opnieuw omwille van de specifieke eiwitten die hierin zitten. T-Tonic behoort dan weer tot de standaardverzorging, dus dat geef ik ook regelmatig. Ondertussen zijn de jongen gespeend en zien ze er prachtig uit – al zeg ik het zelf.

Ik durf natuurlijk niet te beweren dat het ook niet kan zonder extra producten, maar vergeet niet dat de vliegcarrière van een duif in feite al bij de geboorte begint. Waarom zouden we dan niet alles in het werk stellen om prachtige atleten te kweken en zo onze kansen op mooie resultaten te vergroten?

Guy


Older Post Newer Post